Tibetaanse wierook

De Tibetwinkel biedt verschillende wieroken met bijzondere geschiedenis en ingrediënten.

Er is wierook voorradig uit het Men Tsee Khang instituut zoals de Lhasa wierook, en de wieroken met de merknaam Sorig worden er ook geproduceerd.
Het Men-Tsee-Khang instituut, het Tibetaans medisch- en astrologisch centrum,  werd in 1916 opgericht door de 13e Dalai Lama in Lhasa, Tibet.
Na zijn vlucht naar India vanuit bezet Tibet, vestigde ZH de veertiende Dalai Lama het Men-Tsee-Khang instituut in Dharamsala, op 23 maart 1961. Belangrijke geleerden kwamen daarvoor ook naar Dharamsala vanuit Tibet.
De belangrijkste doelstelling van het Men-Tsee-Khang instituut is het behouden, bevorderen en beoefenen van Sowa Rigpa, het authentieke Tibetaanse systeem van geneeskunde, astronomie en astrologie. Sorig kruidenproducten gemaakt door Men-Tsee-Khang zijn gebaseerd op de traditionele Tibetaanse geneeskunde en farmacie. De formules zijn origineel en gemaakt van de fijnste- en meest pure ingrediënten, onder streng toezicht van goed opgeleide en gekwalificeerde Tibetaanse apothekers. Sorig producten bevatten geen dierlijke ingrediënten, en zijn niet getest op dieren.

De Lama Chodpa wierook heeft verschillende geuren en maten, probeer eens de ‘bloemen’, ‘meditatie’ of  ‘ontspanning’.
Lama Chodpa Wierookstokjes zijn het resultaat van eeuwenoude Tibetaanse kloosterrecepten, gecombineerd met de traditionele Vedische kruiden van de Gaadi nomadische Himalaya-stamgemeenschap. Meer dan 60 jaar geleden vestigde de 8e Khamtrul Rinpoche zijn Tibetaanse vluchtelingen in het kleine Gaadi-dorp Jhikli Bheth, in de heuvels aan de voet van de Himalaya in India. De samensmelting van de tradities, rituelen, kruiden en toewijding van de twee groepen resulteerde in de Lama Chodpa Wierook! Het combineren van het eeuwenoude Tibetaanse wierookrecept dat in rollen in het klooster wordt bewaard met traditionele kennis en etnisch-botanisch onderzoek dat een leven lang is uitgevoerd door de wereldberoemde wetenschapper Dr.Nag, Het nomadische erfgoed van de Gaddi en hun seizoensgebonden oogsten van heilige geneeskrachtige kruiden wordt tot leven gebracht en in stand gehouden door de ambachtelijke productie van Lama Chopa Wierook.

Lees onze privacyverklaring