Muzikant Tendor Dorjee: Mãdro མ་འགྲོ།

Delen:

Vandaag verscheen het nieuwe album van muzikant Tendor Dorjee.
Het heet Mãdro མ་འགྲོ། .
Het album staat vol prachtige Tibetaanse liedjes, die een intieme sfeer oproepen. De acht liedjes, gespeeld op de akoestische gitaar, zijn opgenomen en gemixt door producer Kesang Marstrand en mixer Tenzin Choegyal. Het album draagt Tendor op aan alle mede-Tibetanen, een volk dat in alle windrichtingen verspreid is maar verbonden blijft door hun liefde voor het vertellen van verhalen en muziek.

Tendor heeft naar eigen zeggen eenvoudige verhalen en gesprekken omgezet naar liedteksten, terwijl hij akkoorden schreef als hij in de metro zat. Deze heeft hij uitgewerkt onder het genot van een kopje Darjeeling thee (en kopjes met hele andere inhoud, aldus Dorjee).
Je kan het album kopen en downloaden op www.tendor.bandcamp.com, vanaf je computer kan je het op je draagbare apparaten zetten.
Volgens Dorje kan je het beste in je eentje naar dit album luisteren, misschien zelfs met een koptelefoon, want het zijn geen liedjes voor een dansfeest. Als je het album niet kan kopen, kan je enkele liedjes gratis downloaden en in de loop van de tijd zullen daar meer bijkomen. Maar het is natuurlijk juist heel fijn om Dorjee te steunen in zijn muzikale aspiraties dus koop en download het nu via zijn website vanaf €11,00! (Er staat $9,00 maar er komen twee dollar belasting bij dus dan weet je dat vast 🙂
Terug naar de liedjes.
Op de website waar je het album kan downloaden staan ook de songteksten in het Tibetaans en het Engels, met toestemming van Dorjee hebben we een van de teksten in het Nederlands vertaald:

© Tendor Dorjee

Mãdro མ་འགྲོ།
released February 20, 2019
www.tendor.bandcamp.com

Tibetan Review: (www.facebook.com/tibetanreview):

“The album is a melancholic ode to a second generation in exile. Exile not as a desperate longing for a real home as such but as a lived experience of here and now through days and months and years. Exile not as a bleeding open wound but as a pain that we have learned to swallow and carry on living.”
– Jamyang Phuntsok
#Madro Tendor Dorjee #AlbumReview #Song #Exile

All songs composed and performed by Tendor
Recorded by Kesang Marstrand in New York City
Mixed by Tenzin Choegyal, Marcello Milani in Brisbane
Mastered by Grand Street Recording
Produced by Tendor and Kesang Marstrand
Executive producers: Tenzin Choegyal, Dhondup Phunkhang, Lhadon Tethong
Vocals and guitar: Tendor
Lyrics: Tendor
Piano: Jesse Paris Smith
Lead guitar: Tenzin Choeying, Marcello Milani
Harmonica: Tenzin Choegyal, Tendor
Dranyen: Tenzin Choegyal
Trumpet: Peter Hunt
Bass: Kesang Marstrand, Marcello Milani
Artistic quality control: Tsering Choden, Tenzin Dickie
English translation: Tendor and Tenzin Dickie
Cover art and design: Tenzin Tsetan Choklay
Concept art: Tenzing Rigdol
Cover photo: Jane Stein
Top foto: Jane Stein

Bron: © www.tendor.bandcamp.com