Over de Tibetwinkel

In de Tibetwinkel in de Spuistraat 185A in Amsterdam vindt u authentieke Tibetaanse wierook, boeddhabeelden, mala’s, sieraden, en nog veel meer. De producten komen zoveel mogelijk van Tibetaanse producenten, voornamelijk in India en Nepal, zoals Tibetaanse boeddhistische kloosters en projecten van Tibetanen in ballingschap. Zo zijn er handgemaakte poppen, handbeschilderde wierookhouders, met de hand gemaakte gebedsvlaggen. Deze worden vervaardigd van met blockprint bedrukte textiel, en dan worden de vlaggen aan een lijn gestikt en zorgvuldig opgerold. De gebedsvlaggen zijn van bijzondere betekenis voor de Tibetanen en men gaat er zorgvuldig mee om. Als u gebedsvlaggen heeft die u niet langer wilt laten wapperen, gooi ze dan niet zomaar weg! Gebedsvlaggenlijnen wapperen op bergpassen en tempels in Tibet, weer en wind voeren ze langzaam mee. De gebeden die op de vlaggen staan worden zo door de wind, het windpaard lungta, meegevoerd. Om versleten vlaggen toch op te ruimen kunnen ze worden verbrand, de as kan dan toch nog mee worden gevoerd op de wind.

De Tibetwinkel werd meer dan dertig jaar geleden opgericht, tegelijk met de stichting Tibet Support Groep.
Het doel van de TSG is u de laatste informatie uit Tibet te brengen, over Tibetanen in ballingschap en over reizen naar Tibet. Interviews en artikelen van gastauteurs helpen de TSG bij het informeren van de donateurs en geïnteresseerden. Op de website www.tibet.nu en in de TSG nieuwsbrief leest u over Tibet en de Tibet Support Groep.
De TSG betracht alleen integere informatie op te nemen en heeft daarbij steun aan de organisatie International Tibet Network waar de TSG bij aangesloten is.

LEES MEER over de Tibet Support Groep Nederland, de geschiedenis en de activiteiten van de TSG.

ANBI De Stichting Tibet Support Groep is geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Het rekeningnummer van de TSG is:

IBAN NL23INGB0000341919 t.a.v. stichting Tibet Support Groep Nederland
BTW: NL0094.79.624B01