‘Swirling Red Dust’, de autobiografie van Takna Jigme Sangpo

Delen:

Afgelopen vrijdag lanceerde International Campaign for Tibet het boek ‘Swirling Red Dust’ (wervelende rode stof), de auto-
biografie van Takna Jigme Sangpo, die meer dan 40 jaar in Chinese gevangenissen in Tibet opgesloten heeft gezeten.
In een besloten ceremonie overhandigde Tsering Jampa van ICT, in aanwezigheid van twee andere voormalige politieke gevangenen, Golog Jigme en Phuntsok Nyidron, het eerste exemplaar van de Engelse vertaling aan deze bescheiden, maar onverzettelijke man.
De in 1926 geboren Takna Jigme Sangpo heeft de Chinese bezetting en Tibetaanse opstand in Lhasa, het bombardement van Norbulingka, en de verwoestende culturele revolutie van dichtbij meegemaakt.
40 jaar gevangenis, gruwelijke martelingen, eenzame opsluiting en werkkampen heeft zijn geest niet kunnen breken en al die tijd is hij onverminderd doorgegaan met zijn geweldloze verzet tegen de Chinese bezetting en zijn strijd voor waarheid en gerechtigheid.
Als langstzittende politieke gevangene, werpt zijn levensverhaal een licht op de lijdensweg en onderdrukking van het Tibetaanse volk. Zijn buitengewone moed en vastberadenheid zijn een weerspiegeling van de veerkracht en ontembare geest van het Tibetaanse volk – een bron van inspiratie voor alle vrijheidslievende mensen over de hele wereld.
In 2002 werd Takna Jigme Sangpo op medische gronden vrijgelaten. Momenteel verblijft hij in een bejaardenhuis in Zürich, Zwitserland.
In aanloop naar de bevrijdingsdag op 5 mei herinnert Takna Jigme’s levensverhaal ons allen aan het belang van vrijheid en de grote offers die gemaakt zijn in de weg daar naar toe.
ICT Europe heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de Engelse vertaling. Zijn boek is binnenkort in onze winkel en onze webshop te verkrijgen.

Lancering van het boek ‘Swirling Red Dust’, de autobiografie van Takna Jigme Sangpo. Rechts Tsering Jampa en Takna Jigme Sangpo Foto’s: ICT

Bron: ICT Nederland

foto’s: Takna Jigme Sangpo ©2017 ICT