Tibet Paviljoen op de Biënnale van Venetië

Delen:

Het Tibet Paviljoen, naar een idee van Ruggero Maggi, is neergestreken in Venetië, de Biënnale van Venetië om precies te zijn.
Het paviljoen vormt een brug, een passage van Oost naar West.
Onder de paraplu van het Tibet Paviljoen wordt het evenement ‘Tijdreizigers in Venetië’ gerealiseerd door Roberta Reali en Anna Maria Griseri, waar kunstwerken van Tashi Norbu tentoongesteld worden.
Tashi Norbu is een van de meest succesvolle Tibetaanse hedendaagse kunstenaars. Deze expositie is een eerbetoon aan Tenzin Rigdol en Gonkar Gyatso, de eerste Tibetaanse kunstenaars die internationaal bekend werden met hun herinterpretatie van traditionele Tibetaanse schilderkunst.

Expositie: Timetravellers in Venice Fondamenta del Socorso, 30123 Venezië, Italië
13 mei-31 mei 2017 http://www.collegioarmeno.org/

  • 20 Mei is er een evenment waarbij Tashi Norbu live zal schilderen, in de S. Venanzio kerk in Copparo (een stadje in de buurt van Venetië)
  • 22 Mei zal Tashi Norbu ook schilderen voor publiek in het klooster S.Cosma en Damiano op het eiland Giudecca (Venetië)

 

Schilderij Tashi Norbu

Opgeleid als thangka schilder in India, kwam Tashi Norbu naar Europa om beeldende kunst te studeren aan de Sint-Lucas academie in Gent.
In zijn werk combineert Tashi Norbu de traditionele Tibetaanse thangka schilderkunst met westerse symbolen.
Tegenwoordig woont- en werkt Tashi Norbu in Nederland. In juni 2017 opent hij het Museum voor Hedendaagse Tibetaanse Kunst in Emmen.

www.tashinorbu.com

Schilderkunst van Tashi Norbu