Tibet door de ogen van Rima Fujita

Delen:

Het schilderij dat u hier ziet, Welcome home, stamt uit 2017 en is gemaakt door Rima Fujita. Tibetaanse nomaden begroeten een kraanvogel.
De van geboorte Japanse schilderes Rima Fujita, die woonachtig is in Los Angeles (USA), schildert vaak over Tibet en Tibetaans boeddhisme.

Rima illustreerde vele boeken, ook Tibetaanse kinderboeken die een educatieve functie hebben. Zoals het boek Tibetan identity.

Omslag van het boek Tibetan Identity door Rima Fujita

Rima beoefent het Tibetaans Boeddhisme en mocht de Dalai Lama meerdere malen ontmoeten.

foto: Jigme Choepel.
Rima Fujita ontmoet de Dalai Lama
Welcome home, Rima Fujita 2017

Rima gebruikt een speciale techniek wanneer zij schildert. Deze techniek is gebaseerd op een oeroude Japanse schildertechniek, Nibiiro. Daarbij is de ondergrond van de schilderijen donkergrijs. Er wordt gezegd dat als je alle kleuren uit het Nirvana zou mengen, deze donkere grijstint ontstaat.
Op deze donkere ondergrond werkt Rima Fujita met zeer heldere kleuren en hebben haar schilderijen een welhaast sprookjesachtige uitstraling.
Toch gaat zij ook serieuze onderwerpen absoluut niet uit de weg en is bovenstaand schilderij opgedragen aan de slachtoffers van de 150 zelfverbrandingen in en buiten Tibet van de afgelopen jaren. De kraanvogel staat voor hun ziel die terugkeert in een vrij en gelukkig Tibet.

Schilderij van Rima Fujita