Tibetaanse wintermarkten boycotten Chinese producten

Delen:

De Tibetaanse wintermarkten hebben opgeroepen Chinese goederen te boycotten om te protesteren tegen het vijandige beleid van China. De seizoensgebonden Tibetaanse markten die nu de komende drie maanden in heel India zijn opgezet, hebben beloofd geen enkel Chinees product te verkopen dit jaar.

Soms is dat commercieel gezien een lastige beslissing.
“Om de oproep tot een boycot van Chinese goederen kracht bij te zetten, hebben sommige Tibetaanse vluchtelingen die van de verkoop van winterkleren en -schoenen leven, voor de eerste keer besloten om de verkoop van Chinese items op hun beurzen in het hele land te stoppen. ”

Tsering Rabtan Shastri, het hoofd van de Tibetaanse Marktenorganisatie, heeft gemeld dat het besluit om de verkoop van Chinese goederen te verbieden werd genomen tijdens de bijeenkomst van de leiders van Tibetaanse marktverenigingen die in april van dit jaar in Ludhiana werden gehouden. De vergadering werd voorgezeten door de president van Centraal Tibetaans bestuur, Dr. Lobsang Sangay.
“Ongeveer 1000 leden van onze vereniging uit het hele land hebben elkaar in april in Ludhiana ontmoet en unaniem besloten Chinese items te boycotten als een protest tegen het expansionistische beleid van China.”
De boycot betekent dat er geen Chinese goederen zullen worden verkocht bij meer dan 14.000 winkels op de Tibetaanse wintermarkten in het hele land. Ondanks dat het verbod voor de Tibetaanse handelaars kan leiden tot verliezen, zijn ze van plan om op deze manier op te staan tegen de Chinese regering.

bronnen: Times of India, tibetanjournal.com

foto boven: tibetanjournal.com