Dalai Lama zou terug gaan naar Tibet

Delen:

De Dalai Lama verklaarde in Dharamsala dat hij terug zou keren naar Tibet als de Chinese regering hem dat toe zou staan.
Tibetaanse vluchtelingen klampten de Dalai Lama aan in Dharamsala, India, en smeekten hem met tranen in hun ogen naar Tibet terug te keren.
De 82-jarige Tibetaanse spiritueel leider was op weg naar Delhi. Vandaag en morgen spreekt de Dalai Lama bij het Kalinga Institute of Social Science (KISS) in Delhi en reist dan door naar Bhubaneshwar, Orissa.

Als je ooit nog eens terug kan, Ticket voor Tibet

De Dalai Lama is religieus leider van het Tibetaanse volk. Sinds zijn vlucht in 1959 woont de Veertiende Dalai Lama in ballingschap in Dharamsala, Noord-India van waaruit hij en de regering in ballingschap strijdt voor autonomie voor Tibet. Hierbij staat het principe van geweldloosheid voorop. Mede daardoor ontving hij in 1989 de Nobelprijs voor de Vrede.

Lees hier de speciale uitgave van de nieuwsbrief van de Tibet Support Groep, juli 2017, uitgegeven ter ere van de 82e verjaardag van Z.H. de veertiende Dalai Lama.

Poster Ticket for Tibet

Bronnen: phayul.com, Tibet.nu, Ticket for Tibet, vimeo.com

Lees ook: McGovern (VS): laat Dalai Lama terugkeren
Jim McGovern is lid van het Amerikaanse congres, en de Tom Lantos Human Rights Commission, en heeft er bij China op aangedrongen de Dalai Lama terug te laten keren naar zijn thuisland, en dat niet alleen. Hij riep China ook op een einde te maken aan de onderdrukking van Tibet.

Lees ook: De Dalai Lama & Nobelprijs 1989-2017
༄༅། །གངས་རི་ར་བའི་བསྐོར་བའི་ཞིང་ཁམས་སུ། །
In the celestial realm encircled by snow peaks,
ཕན་དང་བདེ་བ་མ་ལུས་འབྱུང་བའི་གནས། །
You are the source of all benefit and bliss.
༧སྤྱན་རས་གཟིགས་དབང་བསྟན་འཛིན་རྒྱ་མཚོ་ཡི། །
Tenzin Gyatso, Avalokiteśvara in person,
ཞབས་པད་སྲིད་མཐའི་བར་དུ་བརྟན་འགྱུར་ཅིག
May your lotus feet remain firm for a hundred aeons!