Tibetaanse poppen in Amsterdam

Delen:

De gepersonaliseerde Tibetaanse poppen hebben een eigen naam en klederdracht uit een bepaald gebied van Tibet.

De poppen zijn handgemaakt door Tibetaanse vluchtelingen  in India en bevatten pure schapenwol uit de Himalaya.

De workshop waar de poppen gemaakt worden is een fair-trade onderneming en wordt gerund door Tibetaanse vluchtelingen.

Kom kijken in de Tibetwinkel
Spuistraat 185A
1012VN Amsterdam

open:
maandag t/m zaterdag 13:00-18:00 uur
zondag 13:00-17:00 uur

Omdat elke pop zijn eigen karakter ontwikkelt, wordt het maken ervan een prachtige prestatie voor de maker, een uniek speelgoed voor een kind en een waardevolle herinnering aan de bedreigde identiteit van Tibet.


These dolls are unique creations by women who are Tibetan refugees and local Indians living in Dharamsala in the Northern Indian Himalayas.
Our project aims to empower its artisans by training them in new skills and creating meaningful, income generating and enjoyable work opportunities within a homely and supportive environment. Additionally, we seek to preserve Tibet’s endangered culture with our personalized Tibetan and Steiner-inspired products.
The workshop is a small-scale, self sufficient, socially aware enterprise which abides by Fairtrade principles. Also, we aim to encourage cross-cultural understanding and social integration – an important aspect of refugee life.
Our dolls are exquisitely handcrafted and filled with pure Himalayan sheep wool. Since each doll develops its own distinctive personality, creating them becomes a delightful achievement for the maker, a unique toy for a child and a precious reminder of Tibet’s threatened identity.