Wereldwaterdag: bronwater uit Tibet?

Delen:

Het is op 22 maart WereldWaterdag.

De bescherming van schoon drinkwater is wereldwijd belangrijk. Vele landen en mensen zijn afhankelijk van het water dat uit de Himalaya komt.

PETITIE

Het Chinese bedrijf Tibet Water Resources Limited kan dankzij de Chinese bezetting van Tibet natuurlijke waterbronnen exploiteren zonder de lokale Tibetaanse bevolking economisch te compenseren en zonder oog op het milieu of veranderingen in de loop van de waterwegen. Het bottelen van water uit de Tibetaanse gletsjers verergert de bestaande milieurisico’s die door klimaatverandering en vervuiling zijn veroorzaakt.

De Engelse  voetbalclub Liverpool FC heeft een sponsorcontract afgesloten met Tibet Water resources limited.

Premier League clubs zijn nog nooit zo rijk geweest, Liverpool ving vorig jaar ruim 148 miljoen pond (ongeveer 170 miljoen Euro) aan inkomsten. De club maakt sinds kort weer deel uit van de Champions League, waardoor ze tientallen miljoenen meer verdienen – ze kunnen het zich gemakkelijk veroorloven deze roekeloze deal met Tibet Water Resources te laten vallen.

Tibetanen hebben al geprotesteerd en folders uitgedeeld bij de openingsdag van de Premier League. Nu hebben ze onze hulp nodig – teken de petitie om Liverpool FC te laten weten dat ze de militaire bezetting van Tibet door China en exploitatie van Tibet’s natuurlijke hulpbronnen niet
moeten ondersteunen.

Liverpool FC – steun de Tibetanen en stop de deal met Tibet Water.

PETITIE

This is a colllective campaign by a number of concerned civil society organisations including Sum Of Us

Supporters of this campaign: Associazione Italia Tibet; Auckland Tibetan Association; Australia Tibet Committee; Boston Tibet Network; Brazil Movimento Free Tibete Natal; Finnish Tibet Committee; France Tibet; Free Tibet; Friends of Tibet New Zealand; India Tibet Friendship Society; International Tibet Network
Lungta: Tibet Support Group Belgium;Students for a Free Tibet; Tibetan Community in Britain; Tibet Initiative Deutschland; Tibet Justice Center; Tibet Patria Libre, Uruguay; Tibet Society UK; Tibet Support Committee Denmark; Tibet Support Group Ireland; Tibetan Women’s Association; Tibetan Youth Association Europe;
US Tibet Committee; Youth Liberation Front of Tibet, Eastern Turkestan and Inner Mongolia