Actie vereist: Tashi Wangchuk is veroordeeld

Delen:

TASHI WANGCHUK VEROORDEELD
Een treurige dag in de geschiedenis van Tibet…

Al twee jaar lang pleiten mensenrechtenorganisaties en Tibetsupporters voor de vrijlating van Tashi Wangchuk, voorvechter van Tibetaans taalonderwijs in Tibet. De Chinese autoriteiten hebben hem beschuldigd van “aanzetten tot separatisme” na een interview met The New York Times, een Amerikaans tijdschrift, in 2015. Tashi Wangchuk is toen opgepakt en vastgezet. Zonder enige vorm van proces kwam het tot een rechtszaak in januari jl. en vandaag, 22 mei 2018, werd bekend gemaakt dat hij is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf.
Tashi Wangchuk bepleitte de taalrechten van het Tibetaanse volk volgens de bepalingen in de Chinese grondwet en daarom vestigt zijn zaak de aandacht op het ontbreken van fundamentele rechten voor het Tibetaanse volk in Tibet, aldus de minister president van het Tibetaanse parlement in ballingschap, Dr. Lobsang Sangay.
‘Het is een trieste dag voor degenen die geloven in gerechtigheid, maar we zullen blijven pleiten voor zijn vrijlating’, zei Dr. Sangay.

De Tibet Support Groep maakt zich grote zorgen over het welzijn van Tashi Wangchuk. Bovendien blijkt eens te meer dat de mensenrechten in Tibet door China niet gerespecteerd worden en Tibetanen niet voldoende toegang hebben tot rechtsbijstand.
De Tibet Support Groep roept op tot de onmiddellijke vrijlating van Tashi Wangchuk.
De Tibet Support Groep zal, samen met de International Campaign of Tibet, politici in binnen- en buitenland om steun vragen in deze zaak.
Wilt u Tashi Wangchuk ook steun betuigen? Kom dan op vrijdag 25 mei naar de gezamenlijke demonstratie van de Tibet Support Groep, de International Campaign for Tibet en de Tibetaanse Gemeenschap Nederland bij de Chinese ambassade in Den Haag, Adriaan Goedkooplaan 7, van 10:00 tot 11:00 uur.
Heeft u vragen? Mail ons: info@tibet.nu
Wij rekenen op uw steun in deze belangrijke strijd voor de mensenrechten in Tibet!

Stuur een kaart aan Tashi Wangchuk

Lees meer