Bezoek Dalai Lama aan Nederland

Delen:

Kom naar de lezingen van de Dalai Lama – op zondag 16 en maandag 17 september in Rotterdam Ahoy- en laat je inspireren door een van de grootste geestelijke leiders van deze tijd.
De Dalai Lama brengt van vrijdag 14 tot en met 17 september een bezoek aan Nederland.
Het bezoek staat in het teken van mededogen en waarom juist mededogen essentieel is in deze onrustige tijd.
Tickets kunnen besteld worden voor één dagdeel, voor de gehele zondag of het gehele programma op 16 en 17 september.
Koop tickets

PROGRAMMA
Op zondagochtend 16 september geeft Z.H. de Dalai Lama een publieke lezing met de titel ‘Waarom mededogen essentieel is in deze onrustige tijd’. De publieke lezing wordt ingeleid met een gesprek tussen Z.H. de Dalai Lama en Richard Gere, acteur en voorzitter van International Campaign for Tibet (ICT), over het leven van de Dalai Lama in en buiten Tibet. Dit in het kader van het dertigjarig jubileum van ICT.
Vervolgens vindt er in de middag een interessant programma plaats genaamd ‘De kracht van compassie in je dagelijks leven’ met een lezing door Geshe Thupten Jinpa, voornaamste vertaler van Z.H. Dalai Lama en bekend door zijn boek ‘Compassie voor Beginners.’
Daarna wordt de film ‘The Last Dalai Lama’ getoond. Hierin krijgen we onder andere inzicht in de interesse die Z.H. heeft in het onderzoek naar hoe we onze emoties kunnen leren begrijpen.

Op maandagochtend 17 september geeft Z.H. de Dalai Lama een boeddhistische les over de tekst van Langri Thangpa, ‘Acht verzen voor het trainen van de geest in compassie’. Deze tekst geeft een heldere uitleg over hoe mededogen te ontwikkelen en beoefenen. Deze les is zowel geschikt voor mensen met een boeddhistische als niet boeddhistische achtergrond.

ZONDAG 16 SEPTEMBER
09.30 – 10.15 International Campaign for Tibet (ICT) presenteert:
Persoonlijk gesprek tussen Z.H. de Dalai Lama en Richard Gere, acteur en voorzitter van International Campaign for Tibet. Dit in het kader van ICT’s 30 jarig bestaan.
10.15 – 11.45 Publieke lezing door Z.H. de Dalai Lama: ‘Waarom mededogen essentieel is in deze onrustige tijd’
Lees meer over het thema van de publieke lezing.
14.00 – 17.00 Lezing door Geshe Thupten Jinpa ‘De kracht van compassie in je dagelijks leven’ en filmvertoning ‘The Last Dalai Lama’
Praktijksessie compassie en meditatie door Geshe Thupten Jinpa, voornaamste vertaler van Z.H. Dalai Lama en bekend door zijn boek ‘Compassie voor Beginners.’
Filmvertoning ‘The Last Dalai Lama’ van regisseur Mickey Lemle, over de interesse die Z.H. heeft in het onderzoek naar hoe we onze emoties kunnen leren begrijpen.
MAANDAG 17 SEPTEMBER
09.30 – 11.30 Boeddhistische les door Z.H. de Dalai Lama: ‘Acht verzen voor het trainen van de geest in compassie’
Lees meer over de boeddhistische les.


Lees de speciale uitgave van de nieuwsbrief van de TSG ter ere van de verjaardag van de Dalai Lama 6 juli 2018