VREDESWEEK 15 september t/m 23 september 2018

Delen:

Ook dit jaar doet de Stichting Tibet Support Groep mee aan de vredesweek georganiseerd door PAX. In de Tibetwinkel, Spuistraat 185A, 1012VN Amsterdam kunt u elke dag tussen 13:00 en 17:00 binnen stappen om een kaarsje aan te steken voor vrede!

  

 

Vredesweek bij de Tibetwinkel
Dit jaar valt de Vredesweek samen met het bezoek van de Dalai Lama aan Nederland.
De Nobelprijs voor de vrede werd in 1989 uitgereikt aan de veertiende Dalai Lama, voor zijn strijd voor de bevrijding van Tibet en zijn inspanningen voor een vreedzame oplossing in plaats van het gebruik van geweld. De voorzitter van de Nobelprijscommissie zei dat de prijs voor een deel een eerbetuiging was ter herinnering aan Mahatma Gandhi. De Dalai Lama is nog steeds de geestelijk leider van vele Tibetanen in en buiten Tibet. De Tibet Support Groep steunt het Tibetaanse volk in zijn streven naar vrijheid. De Tibetwinkel in de Spuistraat in Amsterdam is hier onderdeel van. Tijdens de Vredesweek zijn er spreuken van de Dalai Lama over vrede te lezen en u kunt een kaarsje aansteken voor vrede. Iedereen kan iets doen voor vrede.
De Tibetwinkel is iedere dag geopend tussen 13:00 en 17:00 uur, Spuistraat 185A, Amsterdam

PAX: Vrede, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het helaas niet. Gelukkig zijn er op veel plekken moedige mensen die zich hiervoor inzetten. In Nederland en daarbuiten. Mensen die écht naar elkaar luisteren en mensen samenbrengen.

Tijdens de Nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede van PAX, laten we samen met duizenden mensen zien dat het anders kan. In het hele land worden honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot festivals, van vieringen tot debatten. Al die lokale activiteiten komen samen in één nationale Vredesweek.

Volg PAX op Facebook voor het laatste Vredesweeknieuws, informatie over de uitreiking van de PAX Duif, en om mee te doen aan een Walk of Peace!

PAX staat voor vrede en brengt mensen bij elkaar die de moed hebben om voor vrede te gaan. Samen met mensen in conflictgebieden en betrokken burgers wereldwijd werkt PAX aan een menswaardige en vreedzame samenleving, overal in de wereld. Lees meer