Dalai Lama komt aan in Nederland

Delen:

ZH de Dalai Lama is aangekomen in Nederland. Hij werd hartelijk begroet in Rotterdam bij aankomst bij het hotel. Honderden Tibetanen wachtten de Dalai Lama op met bloemen en katha’s. Er waren dansers, met trommels, en iedereen keek vol spanning uit nar het moment dat de wagen voor zou rijden die de Dalai Lama naar het hotel vervoerde. Tibetaanse vrouwen met baby’s en Tibetaanse mannen die speelden met hun kinderen, Tibetanen die prachtig gekleed waren voor de gelegenheid, met wierook en katha’s in de hand.

Eindelijk was het zover, de politie-escorte kwam de hoek om, het was duidelijk dat zijne heiligheid zou arriveren bij het hotel. Vol spanning rekte iedereen zich uit om een glimp op te vangen van hun leraar en leidsman. Ja, daar stapte de Dalai Lama uit de auto, en begon een wandeling langs de wachtenden, hij knuffelde een baby en schudde handen, hij legde zijn hand op de hoofden van Tibetanen die hem groetten en die hun tranen van ontroering vaak niet konden bedwingen. Ook Nederlanders en hotelpersoneel was uitgelopen en alle mensen werden begroet voor zijne heiligheid naar binnen ging, omring door zijn vertrouwelingen, beveiligers en de leden van de Stichting Bezoek Dalai Lama.

foto’s: SOTC/TSG
De Dalai Lama, Tenzin Gyatso, is de geestelijk leider van het Tibetaanse volk.
Wereldwijd reist de Dalai Lama, Nobelprijswinnaar en spiritueel leider van het Tibetaanse volk, rond om boeddhistisch onderricht te geven, de Tibetaanse situatie onder de aandacht te brengen, en om wereldvrede te bewerkstelligen.
Tijdens deze rondreizen wordt hij door zowel geestelijke als politieke leiders ontvangen en heeft hij ontmoetingen met een breed algemeen publiek. Hij voerde dialogen met verschillende religieuze leiders en met bekende wetenschappers.
In 1973 bezocht de Dalai Lama voor de eerste maal het Westen en deed toen ook Nederland aan. Hij is tot nog toe zeven maal in ons land geweest, de laatste keer in 2014.
bron: www.dalailama2018.nl

lees meer: https://www.dalailama.com/