Finissage expositie Puntsok Tsering Duechung

Delen:

FINISSAGE 3 november 16:00-17:30 uur
Expositie: The stroke of the Brush: Tibetan Art of Calligraphy

U bent van harte welkom om op zaterdag 3 november kennis te komen maken met de Tibetaanse kunstenaar/kalligrafist Punstok Tsering Duechung, tijdens de finissage van zijn expositie in het Lloyd hotel in Amsterdam.
Plaats: Lloyd Hotel, platform 4, Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam
Tijd: Zaterdag 3 november, 16:00-17:30 uur

Van 1 t/m 4 november organiseert Himalaya Initiative for Culture and Society de expositie The stroke of the Brush: Tibetan Art of Calligraphy met werk van de Tibetaanse kunstenaar Puntsok Tsering Duechung.
De kunst van het schoonschrift heeft een lange en rijke geschiedenis in Tibet. In zijn werk combineert Puntsok Tsering Duechung deze eeuwenoude culturele traditie met een vrije manier van benaderen waarbij hij ook aandacht vestigt op de huidige gevoeligheden in Tibet. Sinds hij in het Westen woont, beweegt Puntsok Tsering Duechung zich tussen twee culturen en wordt zo een reiziger tussen beide werelden. Hij volgt met belangstelling de culturele ontwikkelingen van de Tibetanen in ballingschap, maar de nieuwe stromingen die binnen Tibet opkomen interesseren hem het meest. Deze culturele invloeden en zijn eigen identiteit worden weerspiegeld in zijn werk.


De expositie toont zowel traditionele als hedendaagse vormen van de Tibetaanse kalligrafie. Voor zijn collages en schilderijen gebruikt hij handgeschept papier.

Puntsok Tsering Duechung werd in 1976 in Tibet geboren en studeerde kalligrafie bij zijn grootvader, een kalligrafiemeester en dichter. Hij leerde op traditionele wijze schilderen en studeerde literatuur en poëzie bij de Tibet Universiteit in Lhasa, zo ontstond zijn interesse voor kalligrafie. Hij is momenteel directeur van het Tibethaus in Frankfurt, een cultureel centrum dat een brug slaat tussen de Tibetaanse en de Westerse cultuur.

Workshops
Puntsok verzorgt een workshop Tibetaanse kalligrafie voor kinderen en een workshop voor volwassenen, ook op 3 november in het Lloyd.
Kinderworkshop: 11.00 tot 12.00 uur, gratis workshop voor kinderen vanaf 6 jaar
Workshop voor volwassenen: 13.30 tot 15.30 uur. Deze workshop is zowel voor beginners als voor gevorderden die hun vaardigheden willen verbeteren. €20 per persoon inclusief materialen.
Aanmelden workshops: info@himalayainitiative.org

Himalaya Initiative for Culture and Society Amsterdam, Netherlands
Tel: 06 51 662 115 | 06 44 505 712
https://www.himalayaiitiative.org/

Foto top: Freedom, Puntsok Tsering Duechung

Alle afbeeldingen: ©Punstok Tsering Duechung