Dag van de gevangen schrijver; steun Tibetaanse schrijvers in gevangenschap

Delen:

Vandaag is de ‘Dag van de Gevangen Schrijver’; een dag om te markeren en campagne te voeren namens schrijvers die geconfronteerd worden met onrechtvaardige en onrechtmatige opsluiting, intimidatie en geweld, enkel omdat zij zich bedienen van de vrijheid van meningsuiting.
Er zijn tal van Tibetaanse verzetsstrijders die een nieuwe generatie Tibetanen vertegenwoordigen die een hoge prijs betalen voor het vreedzaam uiten van hun mening, in een politiek klimaat waarin bijna elke uitdrukking van de Tibetaanse identiteit of cultuur als ‘crimineel’ kan worden bestempeld.

Denk aan Lobsang Jamyang.
In 2016 werd Lobsang Jamyang, een jonge Tibetaanse schrijver die in de volksmond bekendstaat onder zijn pseudoniem Lomik, veroordeeld tot zeven en een half jaar. Er is grote bezorgdheid over zijn welzijn met berichten over het feit dat hij in detentie is geslagen; Er zijn aanwijzingen dat Tibetanen een groot risico lopen op foltering in de Chinese gevangenissen.

Teken de petitie om op te roepen tot de invrijheidstelling van Lomik

Teken  nu ook de petitie om Tibetaanse schrijvers, kunstenaars en cultuurmakers een hart onder de riem te steken.

Topden, Tibetaanse schrijver in gevangenschap

De Tibet Support Groep steunt de organisatie Gu Chu Sum in India. Gu Chu Sum is opgericht door voormalig politiek gevangenen uit Tibet en vangt voormalig politiek gevangen op, werkt met hen aan het opbouwen van een nieuwe toekomst, steunt hen met een opleiding of medische zorg.
Lees hier wat Gu Chu Sum vandaag deed: