Sikyong bedankt Erica Terpstra

Delen:

Zaterdag 24 november 2018 vond in de Koepelkerk in Amsterdam het evenement ‘Hartelijk dank Nederland’ plaats. De Sikyong sprak zijn dank uit aan het Nederlands volk voor de steun die de Tibetanen in de afgelopen decennia hebben mogen ontvangen.

Foto: Robert Koelewijn
Foto: Robert Koelewijn

Als iemand de Nederlandse Tibet supporter vertegenwoordigt, is het wel Erica Terpstra. Bevriend met de Dalai Lama, schrijfster van het boek ‘Een knipoog van de Boeddha’, en Tibet supporter sinds jaar en dag. Erica sprak het publiek in de Koepelkerk in Amsterdam met haar aanstekelijke enthousiasme toe. Het publiek bestond uit nog meer supporters, uitgenodigd voor het evenement ‘Hartelijk dank Nederland’. De president van de Tibetaanse regering in ballingschap, de Sikyong, overhandigde Erica Terpstra een prachtige plaquette.

Erica Terpstra roemde de vaardigheden van de Sikyong als spreker. De Sikyong op zijn beurt roemde in zijn toespraak de inspiratie die hij vond in voorvechters van mensenrechten en de vrijheid van meningsuiting.

Lees meer over het boek ‘Een knipoog van de Boeddha’ van Erica Terpstra. Lees meer over Erica Terpstra en Tibet.

Het jaar 2019 zal de precies zestig jaar markeren, sinds de grootschalige vlucht van Tibetanen in ballingschap begon. Om deze reden heeft de Tibetaanse regering in ballingschap een wereldwijd initiatief ingezet om dit jaar iedereen te bedanken, die Tibet in de afgelopen zestig jaar heeft gesteund en een lichtpunt is geweest in deze meest donkere periode in geschiedenis van het Tibetaanse volk.

Ook in Nederland organiseerde ICT samen met de Tibetaanse gemeenschap een ‘Hartelijk Dank, Nederland’ evenement om de Nederlandse regering en individuele Nederlanders te bedanken, op 24 november in de Koepelkerk in Amsterdam.