Vier Tibet!

Delen:

De Losarviering was voor de Tibetanen in Nederland een mooie gelegenheid traditionele kleding en dansen en gerechten tevoorschijn te toveren. Misschien soms met een beetje weemoed, heimwee. Liever Losar vieren met familie in Tibet. Toen ZH de Dalai Lama vluchtte uit Tibet, in 1959, volgden duizenden Tibetanen zijn voorbeeld. Reken maar dat het een barre tocht is, over de Himalaya. Nog steeds trekken Tibetaanse vluchtelingen over de bergen naar India. Kinderen, die in Tibet hun eigen taal niet mogen leren. Tibetaans boeddhistische monniken, die in Tibet hun overtuiging niet mogen uitoefenen.

In India, Nepal, maar ook Amerika en Europa, bouwen zij aan een nieuw leven. Met de hoop ooit terug te keren naar Tibet, een vrij Tibet, een veilig Tibet.

De herdenking van de volksopstand stemt droevig, het is al zestig jaar geleden, hoe lang nog voor Tibet echte vrede zal kennen. De Dalai Lama terug kan keren.

Maar, lieve supporters, we gaan 10 maart naar Brussel, en we betuigen onze solidariteit, terwijl ook thuis de Tibetaanse vlag uithangt en hopelijk bij vele Nederlandse gemeenten de Tibetaanse vlag uithangt op 10 maart.

Vier de rijke cultuur van het land op het dak van de wereld.

Zwaai met de Tibetaanse vlag en verspreid de prachtige symboliek. Hang gebedsvlaggen in uw tuin of aan uw balkon: het windpaard zegt het voort.

Vrede zal komen, en het Tibetaanse volk zal herenigd worden, terwijl de klanken van mantra’s echoën door de bergdorpen en kloosters, de geur van boterlampjes en de kleuren van de stupa’s en monnikskleden de harten vullen van de nomaden die voorbij trekken met hun jaks.

september © MK