Bescherm de Derde Pool, loop mee in de Klimaatmars

Delen:

SOS
Het ijs smelt, op het dak van de wereld.
In Amsterdam zal op 10 maart de Klimaatmars plaatsvinden en daar doen wij aan mee om aandacht te vragen voor de “Derde Pool”.
Loopt u met ons mee?
Zondag 10 maart 2019 verzamelen we om 12:30 bij de Tibetwinkel, Spuistraat 185A, 1012VN Amsterdam.
Loop met ons mee tijdens de Klimaatmars!
Het Tibetaanse Hoog plateau, warmt sneller op dan welk ander ecosysteem op aarde dan ook. Op de Noord- en Zuidpool na, bevatten de gletsjers van het Tibetaanse plateau, ook wel de “Derde Pool” genoemd (the Third Pole), de grootste zoetwatervoorraden ter wereld.
Dit heeft niet alleen desastreuze gevolgen voor de lokale Tibetaanse bevolking. Als bron van de acht grote rivieren van Azië heeft dit ook rampzalige gevolgen voor de miljarden mensen stroomafwaarts, die afhankelijk zijn van deze rivieren voor hun dagelijkse drinkwater.
Al eeuwenlang heeft het Tibetaanse volk hun land op het Tibetaanse plateau duurzaam beheerd. Om politieke en economische redenen wordt de lokale bevolking echter door de Chinese bezetters van hun traditionele weidegronden verdreven, hetgeen, naast de humanitaire tragedie, de ecologische achteruitgang verder heeft versneld. Ook het bouwen van stuwdammen en grootschalige mijnbouw om de Chinese economische ambities en winstbejag te voeden, veroorzaken onherstelbare schade aan de fragiele natuur van Tibet.
Het is hoog tijd dat de internationale gemeenschap actie onderneemt om de Tibetaanse bevolking en hun eeuwenoude en duurzame manier van vreedzaam samenleven met de natuur te steunen.
Geef Tibet terug aan Tibetanen en zorg dat ze een stem krijgen in het ecologische beheer van hun eigen land. Loop met ons mee op 10 maart tijdens de klimaatmars in Amsterdam! We verzamelen om 12.30 bij de Tibetwinkel, Spuistraat 185a. Lees hier meer over de klimaatmars zelf: https://milieudefensie.nl/doe-mee/klimaatmars.
“Deze blauwe planeet is ons enige thuis, en Tibet is het dak. Het Tibetaanse plateau moet worden beschermd, niet alleen voor Tibetanen, maar ook voor de ecologische gezondheid en duurzaamheid van de hele wereld.” De Dalai Lama
Meer informatie? info@tibet.nu