Z.H. de Dalai Lama in het ziekenhuis

Delen:

Verschillende bronnen melden dat ZH de Dalai Lama is opgenomen in een ziekenhuis in Delhi, India, met een lichte longontsteking.

De persoonlijke secretaris van de veertiende Dalai Lama , Tenzin Taklha, meldde dat ZH de Dalai Lama het ziekenhuis spoedig zal kunnen verlaten. De artsen zijn extra voorzichtig met de inmiddels 83-jarige Dalai Lama. Na drie dagen in Delhi was de Dalai Lama teruggekeerd naar zijn woning in Dharamsala, maar werd met spoed met het vliegtuig weer naar Delhi vervoerd. ‘Zijne heiligheid voelde wat ongemak en werd overgevlogen naar Delhi voor een check-up’, aldus de persoonlijke secretaris Tenzin Taklha, volgens persbureau Reuters. ‘De artsen hebben  een luchtweginfectie vastgesteld en hij wordt daarvoor behandeld. Zijn toestand is nu stabiel. Hij zal hier twee à drie dagen blijven.’

De Tibet Support Groep wenst ZH de Dalai Lama een spoedig herstel toe.

Foto top: ZH de Dalai Lama door Marijke Kodden 2018