Tashi Wangchuk, geen contact

Delen:

De advocaat van Tashi Wangchuk mag hem momenteel niet bezoeken in de gevangenis.
Een jaar na de veroordeling van de taalactivist Tashi Wangchuk is de advocaat de toegang ontzegd.
Al sinds februari probeert de advocaat bij Tashi Wangchuk te komen.

De vader van Wagchuk is overleden in de periode dat deze gevangen zit, een bewaker beloofde dit bericht door te geven aan Wangchuk omdat de advocaat zelf geen mogelijkheid hiertoe had.
Op 22 mei 2018 werd Wangchuk veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens ‘sepratisme’, hij zat al sinds 2016 vast, hij werd gearresteerd na het geven van een inteview aan de New York Times in jnuari van dat jaar. Klik hier om NYT te lezen.

In augustus 2018 werd Wangchuk overgebracht naar de Xining gevangenis. Afgelopen november hebben enkele familieleden hem kunnen bezoeken maar zij praten er verder niet over uit zelfbescherming.
De advocaat van Wangchuk, Lin Qilei, stelt dat Wangchuk als voorbeeld gesteld wordt voor andere Tibetanen om hen monddood te maken. Ook hijzelf voelt veel druk. Advocaten worden door de Chinese overheid geadviseerd dit soort zaken (als die van Wangchuk) niet aan te nemen.
Zelfs de vereniging van advocaten in Beijing raadt dit af.
Uiteindelijk is Wangchuk onschuldig, zegt Lin, en hij zou vrijgelaten moeten worden. Hoe het met Wangchuk is weet hij echter niet op dit moment.
Teken de petitie voor de vrijlating van Tashi Wangchuk:


bron: freetibet.org