In Memoriam: Hans Jaspers

Delen:

Met innig leedwezen hebben het bestuur, de medewerkers en vrijwilligers van de Tibet Support Groep kennis genomen van het overlijden van Hans Jaspers.

Iedereen sterft maar niemand is dood
Dit Tibetaanse gezegde vergezelde het overlijdensbericht dat we met verdriet hebben ontvangen.
Hans zette zich met enthousiasme en passie in voor de Tibetaanse zaak en hij zal gemist worden.
Hij overleed op 23 augustus 2019. Hij was sinds een paar maanden ernstig ziek.
Woensdag 28 augustus 2019 vond de afscheidsbijeenkomst plaats in Amsterdam.

Anicca vata sankhara
Impermanent, alas, are all formations

“Hans en ik leerden elkaar kennen bij de TSG en al snel bleek dat we goed met elkaar konden opschieten. Ook mijn vriend kon heel goed met hem opschieten en al gauw raakten ook zij bevriend. We deelden onze brede interesse in de wereld, Tibetaans boeddhisme, reizen en filosofie.
Samen hebben we heel wat ritjes gemaakt in de auto naar de Tibetwinkel, het postkantoor en naar vele festivals om de situatie in Tibet onder de aandacht te brengen.
Ook gingen we graag uit eten in Indiaanse en Tibetaanse restaurants en kwamen we bij elkaar thuis. Hij reisde veel en had altijd heel veel foto’s en reisverhalen. Het was altijd gezellig en je voelde je echt op je gemak bij Hans. Een lief, wereldwijs, intelligent en geïnteresseerd mens is heengegaan. We gaan hem missen.”
Lydia

“Jappie was een Tibet supporter van het eerste uur, samen met zijn vriend Mike” Hans leeft voort in de herinnering van velen

“Ik weet nog goed hoe wij een paar jaar terug afscheid namen van Hans en hij aangaf om te gaan reizen en te genieten van zijn vrijheid….” Hans ging met pensioen en heeft mooie reizen gemaakt.

Hans met Frans, Maria en Zhinmin Tang
Helemaal aan de rechterkant: Hans

 

“Op het kantoor van de TSG heb ik met veel plezier samengewerkt met de vrijwilligers Hans, Henk en Rob.” Hans heeft TSG coordinator Thom terzijde gestaan bij menige demonstratie en zij schreven samen verschillende artikelen voor Tibet.nu magazine.

Hans droeg ook zorg voor het TSG beeldarchief.

Over sterven en daarna, klik hier om verder te lezen op de website van het Maitreya instituut met een artikel over het stervensproces volgens het Tibetaans Boeddhisme.

foto top: Zhi-Khro mandala, a part of the Bardo Thodol’s collection, a text known in the West as The Tibetan Book of the Dead, which comprises part of a group of bardo teachings held in the Nyingma (Tibetan tradition) originated with guru Padmasambhava in the 8th Century.