30 jaar TSG: De workshops

Delen:

U kunt zich nu aanmelden voor de Tibetaanse Wintermiddag van 15 december 2019
Locatie: Het Fijnhout, Lootsstraat 39, Amsterdam, 13.00-17.00 uur
Toegang gratis

U kunt 15 december deelnemen aan (een van) de volgende activiteiten:
−KLANKSCHAALWORKSHOP klik hier voor meer informatie
−TIBETAANSE VLAGGETJES MAKEN
−DANSEN (TIBETAANSE KRINGDANS)
-MANISTENEN VERSIEREN
-FILM ‘PEMA’
-WORKSHOPS VOOR KINDEREN

TIBETAANSE VLAGGETJES MAKEN door Ellis Mensinga
Tibetaanse gebedsvlaggetjes zijn een van de bronnen waaruit ik doorlopend put om iets mee te doen. Het lijkt me leuk om daar wat meer over te vertellen. Over de mogelijkheden; wereldwijd, maar ook dichtbij in kleine kring. In hoeverre vertel je de oude boodschap, of creëer je een nieuw inhoud met andere betekenissen.
Kunst maken is naar mijn idee altijd het goed gebruiken van technieken, maar er dan toch ook wat extra’s mee doen. Inhoudelijk of met een ander gebruik van de gereedschappen en technieken. Iets wat de mensen verrast en ook hen weer kan inspireren.
Laten we voor de illustratie van deze denkbeelden even teruggaan naar mijn reis door Tibet.
Ik heb er op diverse plekken mijn uit Holland meegebrachte gebedsvlaggetjes opgehangen. De vlaggetjes waren voorzien van mijn eigen wensen in het Hollands en Engels. Eénmaal was mijn wens dat mijn vrienden, Tibetaanse vluchtelingen, nu in Holland, terug zouden kunnen keren naar hun land om hun familie en vrienden te kunnen ontmoeten.
(…) Diverse malen heb ik met een aantal vrijwilligers in musea en op festivals workshops georganiseerd. Veel van deze workshops werden begeleid door deelnemers aan de Haagse afdeling van de TSG. ‘Maak je eigen wensvlag’ was de aansporing. Ik ben blij en trots te kunnen aankondigen dat de TSG de organisatie  van deze workshops weer op zich neemt. Op de komende jubileum viering van de TSG op 15 december in Amsterdam wordt hier informatie over gegeven en zijn er ook workshops Gebedsvlaggetjes maken. Ook hopen we dat zich vrijwilligers melden om de Tibetaanse Gebedsvlaggen Werkkist met elkaar verder te ontwikkelen. Op de website van de TSG is alles te vinden over de inhoud en de regeling. Vier prachtige originele houten drukblokken, rollers, glasplaten, verf en katoenen stof. En natuurlijk een handleiding voor het afdrukken, naast een powerpoint over de achtergronden van deze vlaggetjes. Ik wens iedere toekomstige gebruiker van de Tibetaanse Gebedsvlaggen Werkkist enorm veel plezier en inspiratie!
TASHI DELEK oftewel : veel geluk, en ‘dat het je goed mag gaan’ !
Ellis Mensinga