Het Corona-virus in Tibet

Delen:

Update 27 februari 2020
Chinese autoriteiten hebben de rigoureuze acties voortgezet bij het monitoren van online discussies over het coronavirus, inclusief arrestaties van Tibetanen die nieuws over het virus zouden verspreiden en bijeenkomsten annuleerden ter gelegenheid van Tibetaans Nieuwjaar.
De Chinese autoriteiten hebben zeven Tibetanen gearresteerd op beschuldiging van het verspreiden van geruchten of verkeerde informatie over het virus. Ze komen uit Chamdo in centraal Tibet.

Eerder gepubliceerd:
Een van onze bronnen meldt dat Tibetanen in Tibet door het Corona “Wuhan” virus gevaar lopen.
Een oudere Tibetaanse man in Ngawa, Sichuan is ziek, er zijn in die regio zeker 300 mensen besmet. Ook in Gansu en Qinghai en Yunnan zijn besmettingen gemeld. Dit zijn allemaal plaatsen in oost Tibet. In die provincies, heeft de Chinese regering laten weten dat Tibetanen in hun eigen dorp moeten blijven, overal zijn extra identiteitscontroles op straat, straten worden gedesinfecteerd en iedereen moet buiten een masker dragen. Het ergste is, zo vertelt onze bron, dat er geen goed uitgerust ziekenhuis is voor Tibetanen in deze regio.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Himalayan Miscelanny meldde:
Vier provincies, historisch bevolkt door Tibetanen – Gansu, Qinghai, Sichuan en Yunnan – hebben 140 gevallen van coronavirus bevestigd, meldden officiële media dinsdag toen de luchthaven van de Tibetaanse hoofdstad Lhasa begon met het screenen van passagiers uit Wuhan.
De China Tibet Broadcasting-website meldde dat vanaf 27 januari Sichuan 90 gevallen van coronavirus bevestigde, Yunnan 26 rapporteerde, Gansu 19 positieve tests rapporteerde en Qinghai zes gevallen identificeerde. Vier van de Gansu-patiënten waren in kritieke toestand. Er zijn nog geen besmettingen gemeld in Lhasa, de hoofdstad van Tibet.

bronnen: Anoniem en https://www.himalayanmiscellany.com; freetibet.org