SOS Corona-crisis in Tibet

Delen:

De corona-crisis is in Tibet ook een mensenrechten-crisis. De Chinese regering gebruikt de corona-uitbraak als dekmantel om de onderdrukking van het Tibetaanse volk op te voeren. We werken samen met wereldwijde Tibet-groepen om de overheersing terug te dringen, en we hebben uw steun daarbij hard nodig.

De afgelopen weken hebben de Chinese autoriteiten het gebruik van geweld opgevoerd om de vrijheid van het Tibetaanse volk te beperken. Zeven mensen werden gearresteerd wegens ‘misdaden’, onder meer het delen van informatie over algemene gezondheid en het aanmoedigen van een gebed om het virus af te weren, en nog eens vijf tot tien mensen werden gearresteerd wegens het verspreiden van ‘geruchten’ over het virus. De politie controleert en verhindert de communicatie in het hele land.

De onderdrukking van vrije meningsuiting en religie is zelfs zonder een wereldwijde gezondheidscrisis gevaarlijk, maar zoals we hebben gezien, kan de onderdrukking door China tijdens de pandemie duizenden levens kosten. De Chinese regering geeft prioriteit aan hun propaganda en controle over het leven van Tibetanen. We zijn zeer bezorgd over wat er de komende maanden in het bezette Tibet zal gebeuren, maar we zullen ons net als altijd inzetten om de veiligheid en rechten van het Tibetaanse volk te beschermen.

We hebben uw steun nodig om dit belangrijke werk juist nu voort te zetten. Wilt u vandaag een donatie doen?

KLIK HIER & DONEER VANDAAG