Tibet Support Groep in 2021

Delen:

Het nieuwe jaar is begonnen, vol goede moed kijken we de toekomst in. Voor 2021 wensen we u en Tibet veel gezondheid en vrijheid.
Het komende jaar zal dicht bij huis vooral in januari de lockdown mensen voor ogen staan, wat gaat er gebeuren, wanneer zal iedereen eventueel gevaccineerd zijn, wanneer kan men weer reizen… Verder van huis leeft dezelfde situatie, met in Tibet de zorgelijke situatie rond werkkampen waar Tibetaanse nomaden “opgevoed” worden door de Chinese overheerser.

Dichtbij en veraf zal ook het milieu een hoofdrol spelen.
De Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur, of moeten we zeggen klimaatverkiezingen.
Zal Nederland het klimaat op 1 zetten?
De klimaatcrisis in Tibet is een van punten waar veel zorgen over zijn vanwege het wereldwijde effect hiervan.

KLIK HIER en teken de petitie om Tibet een stem te geven op de Klimaattop in Glasgow in 2021
Help mee  Tibet een stem te geven op de VN Klimaattop in Glasgow in 2021.
De VN klimaattop, de zogeheten COP16 klimaattop, vindt plaats tussen 1 en 12 november volgend jaar. Oorspronkelijk zou het plaatsvinden in november 2020. Het moest echter worden uitgesteld vanwege de pandemie. Tientallen wereldleiders zullen de bijeenkomst bijwonen, de belangrijkste gespreksronde sinds de wereldwijde Overeenkomst van Parijs (Klimaatakkoord) om de klimaatverandering aan te pakken in 2015 werd bereikt. De Tibetanen moeten zichzelf kunnen representeren en een stem hebben in wat er gebeurt met hun directe leefomgeving.

De Tibet Support Groep zal weer acties organiseren of mee-organiseren, rond het Tibetaans nieuwjaar, de verjaardag van de Dalai Lama, de actie voor de vrijlating van de Tibetaanse zanger Lhundrup Drakpa (klik hier), de herdenking van de Tibetaanse Volksopstand op 10 maart,
en acties voor de vrijlating van de Panchen Lama, om een aantal te noemen.
Wij hopen weer op steun te kunnen blijven rekenen.
Voor een voorspoedig 2021 gewenst,

Tibet Support Groep Nederland