TSG op bevrijdingsmarkt Leeuwarden

Delen:

Bevrijdingsdag is de nationale feestdag op 5 mei waarop de bevrijding van  Nederland in 1945 wordt gevierd. Nederland staat op 5 mei ook stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten.
Het Tibetaanse volk leeft al meer dan 60 jaar onder de bezetting van hun land door China. 5 Mei is een uitgelezen dag om je steun te betuigen, en vrijheid te gunnen aan dit volk op het dak van de wereld.

Laat je informeren bij de kraam van de Tibet Support Groep.
De regiogroep Friesland van de Tibet Support Groep Nederland is van 12:00 tot 18:00 uur met hun kraam te vinden aan de Groeneweg in Leeuwarden tijdens de Befrijdingsmarkt Ljouwert.

Behalve informatie beschikt de regiogroep over een mooie selectie uit de Tibetwinkel met authentieke voorwerpen gemaakt door Tibetaanse vluchtelingen zoals gebedsmolens en wierook uit Tibetaans boeddhistische kloosters. Verder mala’s, gebedsvlaggen, sieradendoosjes, klankschalen en meer.

Uit het persbericht Befrijdingsfestival Fryslan: Op 5 mei staat de binnenstad van Leeuwarden in het teken van het Befrijdingsfestival. We vieren de vrijheid met fantastische artiesten op zeven verschillende podia, bijzondere projecten op het Plein van de Vrijheid en leuke activiteiten voor de kleinsten op het Kinderfestival. We dansen, proosten en lachen, maar realiseren ons ook dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat die kwetsbaar is, en we in onze handjes mogen knijpen met onze leefomstandigheden. We tonen ons solidair met de mensen die niet in vrijheid leven, en bezinnen ons op het belang van het delen en in stand houden van vrijheid. Want vrijheid geef je door!

De Tibetaanse vlag en de Nederlandse vlag

Bevrijdingsdag in Nederland is een uitstekende gelegenheid om aandacht te vragen voor de mensenrechten in Tibet.
Sluit je ook aan als vrijwilliger bij een regiogroep of wordt coördinator van een nieuwe regiogroep van de Tibet Support Groep Nederland.