Uitgelicht: twee nieuwe boektitels over Tibetaanse cultuur in de Tibetwinkel

Delen:

Vanuit India, via de Federatie van Tibetaanse Coöperaties, hebben we in de Tibetwinkel leuke boeken binnengekregen, van de Dalai Lama (onder andere over het opbouwen van een dagelijkse meditatie), over Tibetaans Boeddhisme en over Tibetaanse poezie. Ook zijn er mooie tassen verkrijgbaar,  en opschrijfboekjes, alles gemaakt door Tibetaanse vuchtelingen; kussenslopen met handgeborduurde lotusbloemen, blouses en gebedsvlaggen.
Twee boeken worden hier uitgelicht:

  1. Folk Tales from Eastern Tibet; Volksvertellingen uit Oost-Tibet
    Dit boek is een Engelse vertaling van de traditionele verhalen die in het Amdo-gebied van Tibet voorkomen. Het is oorspronkelijk gepubliceerd in het Japans door professor Ryoshun Kajihama van de Setsunam Universiteit. Deze collectie bestaat uit achtentwintig verhalen waarvan de meeste komen uit de herinneringen van de Tibetanen. Ze brengen een gevoel van de traditionele nomadische vriendschappen, vijanden, conflicten en een gevoel van zijn of haar vreugde en smarten. Deze vertaling geeft niet-Tibetaanse lezers een glimp van Tibetaanse volksverhalen en houdt deze tradities levend voor onze studie en ons plezier vandaag en in de toekomst. Engelstalig. Verkrijgbaar in de Tibetwinkel en binnenkort in de webshop.

2. A Hundred Customs and Traditions of Tibetan People, Honderd Gewoonten en Tradities van Tibetanen.
Honderd gewoonten en tradities van Tibetanen brengen dagelijkse overtuigingen, praktijk, en manieren van leven bij elkaar, verrijkt door duizenden jaren van geestelijk bewustzijn. Het is lastig om de rijke schat aan gewoonten en tradities van Tibet in één adem samen te vatten. Van ceremoniële rites, gunstige dagen en symbolen voor dagelijks gebruik, Tibetaanse opera en verschillende soorten dansvormen tot de vijf scholen van Tibetaans Boeddhisme… De traditie van het benoemen van een pasgeborene tot de bruiloft en uiteindelijk de begrafenisrituelen, schetst de auteur belangrijke aspecten van Tibetaanse gewoonten en tradities in een notendop. Engelstalig. Verkrijgbaar in de Tibetwinkel en binnenkort via de webshop.

Interesse? Neem contact met ons op.