Delegatie Tibetaans Parlement in Ballingschap in Nederland

Delen:

BEZOEK
Vier leden van het Tibetaanse parlement in ballingschap maken  dit najaar een tour door Europa waarbij ze politici, NGO’s, media, de Tibetaanse gemeenschap en Tibet organisaties ontmoeten.
Van 24 tot 30 november brachten zij ook een bezoek aan Nederland.

Delegatielid Ven. Atuk Tsetan in de Rode Hoed, Amsterdam, 25 november 2017
Bijna driehonderd mensen bezochten de bijeenkomst die werd georganiseerd door de International Campaign for Tibet. foto: SOTC

Tibet heeft steun nodig uit de internationale gemeenschap om bij China aan te dringen op vrijheid van religie en vrijheid van meningsuiting in Tibet. Tibet lijkt een grote open gevangenis, zeggen getuigen. Mensenrechten worden er met regelmaat getreden.
Politieke leiders uit de vrije wereld hebben echter moeite China aan te spreken op de situatie in Tibet wegens handelsbelangen en handelsovereenkomsten met China.
Politici spraken tijdens de tournee van de delegatie door Europa geregeld hun sympathie uit maar dat is niet genoeg, aldus mw. Dolma Tsering, wat nodig is, is een actieplan.

De delegatie die Nederland bezocht bestond uit Ven. Atuk Tsetan, mw. Dolma Tsering Teykhang, dhr. Dawa Phunkyi en dhr. Ngawang Tharpa.
Hier leest u meer over de vier leden van de delegatie.
Op 25 november organiseerde de International Campaign for Tibet een bijzondere middag in de Rode Hoed waar bijna driehonderd supporters en donateurs naartoe kwamen om naar de delegatie te luisteren, vragen te stellen en film te kijken.
Op 28 november ontmoette de delegatie 150 leden van de Tibetaanse gemeenschap in Nederland.
Op 30 november was de delegatie in de gelegenheid verschillende politici in Den Haag te ontmoeten.
DeTibetaanse afgevaardigden rondden hun succesvolle bezoek aan Nederland af met een bezoek aan het Clingendael instituut, het Nederlands instituut voor internationale betrekkingen.

In de eerstvolgende TSG nieuwsbrief leest u over de inhoud van het bezoek.

Tsering Jampa, International Campaign for Tibet Nederland, in de Rode Hoed, Amsterdam, tijdens het bezoek van de delegatie van het Tibetaans parlement in ballingschap. Foto: SOTC

.

 

Bijeenkomst in de Rode Hoed in Amsterdam met de delegatie.
Christa Meindersma leidde een gesprek in de Rode Hoed, Amsterdam, tijdens het bezoek van de delegatie aan Nederland. Foto: SOTC
mw. Dolma Tsering van het Tibetaans Parlement in Ballingschap en Rosemrijn Dissen van de Tibet Support Groep Nederland