Actie: demonstratie Den Haag, maandag 15 oktober

Delen:

De Chinese premier Li Keqiang was van 14 t/m 16 oktober in Nederland en werd maandag 15 oktober officieel ontvangen door minister president Mark Rutte op het Binnenhof in Den Haag.
Maandagochtend 15 oktober 2018 heeft de Tibet Support Groep met de International Campaign for Tibet, de Tibetaanse gemeenschap Nederland en de Oeigoerse gemeenschap in Nederland een demonstratie gehouden op de Lange Vijverberg, tegenover het Binnenhof in Den Haag, van 9:00-12:00 uur.

Maandag 15 oktober was een zonnige dag in Den Haag, de Oeigoeren hadden een flinke geluidsinstallatie meegebracht en drie uur lang moet in de toerentje van Rutte te horen zijn geweest dat de Tibetanen en de Oeigoeren vragen om aandacht voor de mensenrechten. Sprak Rutte alleen over handelsbelangen of komt hij ook weleens over de situatie in China en Tibet te spreken met permierLi Keqiang?

Wij richtten ons op de vrijlating van Tashi Wangchuk en het stoppen van de religieuze vervolging in Tibet.

De Tibet Support Groep Nederland bestaat al bijna dertig jaar. Helaas zijn de omstandigheden in Tibet niet verbeterd in deze periode. Des te meer zet de Tibet Support Groep Nederland zich in voor de mensenrechten situatie in Tibet en voor het behoud van de Tibetaanse cultuur. Zonder donateurs kan de TSG niet bestaan.

Word donateur en ontvang een klein geschenk.

Hartelijk dank!

Blijf op de hoogte van alle acties, activiteiten en lezingen georganiseerd door de Tibet Support Groep en abonneer u vrijblijvend op de TSG nieuwsbrief

Tashi Delek