De Nachtegaal van Tibet in de Nieuwe Kerk

Delen:

Hoogtepunten uit de Tibetaanse opera door Namgyal Lhamo

Namgyal Lhamo neemt ons mee in de wereld van de Tibetaanse opera en brengt een selectie van haar albums ten gehore.  Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Himalayan Initiative for Culture and Society (HCIS).
Concert op 17 november, 14 – 15 uur in het Hoogkoor, in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.
Gratis toegang met een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling.
Lunchtijd: Namgyal Lhamo tijdens het bezoek Dalai Lama september 2018
Weerzien TIPA, Nmagyal Lhamo

Namgyal Lhamo, de nachtegaal van Tibet
Een van de bekendste vertolkers van de Tibetaanse opera is Namgyal Lhamo. Zij werd geboren in Tibet. Namgyal werd vanwege haar talent uitgenodigd om aan het Tibetaanse Instituut voor Podiumkunsten (TIPA) in India te komen studeren, op de prille leeftijd van acht jaar. Namgyal groeide in de zeventiger jaren uit tot de ster van de Tibetaanse opera’s, waarmee TIPA toen niet alleen in India en Ladakh optrad, maar ook in Australië, Amerika en Europa. Zij was daarnaast populair vanwege het zingen van Nangma en Toeshey (klassieke liederen) en de klassieke gracieuze manier van haar dans. Zij bespeelt verschillende instrumenten zoals de dranyen (Tibetaanse luit), en de gyumang (snaarinstrument).

Lees meer over de muziek van Namgyal Lhamo

Bij de Tibetwinkel in de Spuistraat in Amsterdam en online zijn verschillende cd’s met muziek van Namgyal Lhamo verkrijgbaar.

Nu te zien in de Nieuwe Kerk

Bronnen: De Nieuwe Kerk Amsterdam; Tibet.nu