70 jaar Volksrepubliek China is GEEN reden voor een feestje

Delen:

Klik hier en bekijk het statement van het International Tibet Network

Terwijl de Volksrepubliek China haar 70e verjaardag viert, rouwen we om de wreedheden die tegen ons volk zijn gepleegd en waarschuwen we de internationale gemeenschap om de propaganda van de Communistische Partij China betreffende haar 70-jarige macht niet te onderschrijven.
“De militaire bezetting van Tibet in China gaat bijna 70 jaar terug, waardoor het een zeer pijnlijke en aangrijpende verjaardag is. Na al die tijd heeft de Communistische Partij geen legitimiteit in Tibet en moet ze dus belachelijke propagandafilms maken, waaronder Tibetaanse monniken die met kleine Chinese vlaggen zwaaien en zingen ter ere van het moederland, zei Lhadon Tethong van Tibet Action en International Tibet Network. “Maar echt – dit laat alleen maar zien hoe wanhopig onzeker Communistische Partij China is, omdat ze weten dat ondanks 7 decennia van wrede heerschappij Tibetaanse harten en geesten vrij blijven en de dagen van de Communistische Partij zeker zijn geteld.”

De Tibetaanse vlag, afb. The Tibet Post

“De mensenrechtensituatie in de Volksrepubliek China is vandaag slechter dan ooit sinds het bloedbad van Tiananmen 30 jaar geleden”, aldus Lobsang Yangtso van het International Tibet Network. “Ondanks de snelle opkomst van China gaat de Partij vanuit het perspectief van mensenrechten en vrijheid achteruit en toont de duistere onderbuik van haar mensenrechtenschendingen de wereld haar ware aard. We dringen er bij de internationale gemeenschap op aan om de vorderingen van China van vooruitgang niet te onderschrijven”.
“Met elk voorbijgaand decennium groeit de vastberadenheid van China om het verzet tegen zijn illegale bezetting van Tibet te vernietigen”, zei Tenzin Jigdal van International Tibet Network. “De inspanningen van de Chinese Communistische Partij – in haar pogingen om de politieke strijd en uiteindelijk de nationale identiteit van onze mensen te elimineren – zijn gedoemd te mislukken. De CPC heeft misschien 70 jaar geregeerd, maar het zal zeker niet nog 70 jaar regeren.”
Free Tibet heeft geeld dat zes Tibetanen zijn gearresteerd in Nagchu wegens het weigeren van deelname aan  de viering van 70 jaar CPC.
Klik hier om dat bericht te bekijken.

International Campaign for Tibet heeft de volgende boodschap: The International Campaign for Tibet’s message to the PRC on its 70th anniversary is this: The Dalai Lama is the solution and not the problem for Tibet.

Er worden online op Facebook e.d.  foto’s getoond van het Potala paleis in Tibet, omringd door propaganda en vlaggen van de CPC, wij kozen ervoor deze afbeeldingen niet te tonen.

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met International Tibet Network
//tibetnetwork.org/70-years-of-the-prc-is-no-cause-for-celebration/?mc_cid=536f52d9a7&mc_eid=63fb26bc8c
De Tibet Support Groep Nederland is aangesloten bij het International Tibet Network

foto top: Kaart uit 1864 van Samuel Augustus Mitchell