Denkend aan Palden Gyatso

Delen:

Bestel nu de uitgave over Palden Gyatso, klik hierklik hier

Monnik Palden Gyatso bracht vele jaren door in de meest afschrikwekkende Chinese gevangenis in Tibet. Na zijn vlucht naar India ging hij rondreizen en vertelde zijn verhaal. Martelwerktuigen die de Chinezen gebruiken liet hij zien aan zijn luisterend publiek. Hij overleed in 2018.

Zijn neef Puntsok Tsering Duechung woonde in die periode al in Duitsland. Hij had Tibet als student verlaten en werd directeur van Tibethaus Frankfurt. Zijn herinneringen aan zijn oom werden in het Engels gepubliceerd. Nu is er de Nederlandse vertaling.

Met ook een stukje over hemzelf geschreven door zijn vrouw na zijn overlijden in 2019.

Ook Kusho Bagdro, een Tibetaans boeddhistische monnik, schreef enkele woorden over Palden Gyatso, met wie hij in de Drapchi gevangenis zat.

Bestel nu deze speciale uitgave, A4-formaat, 12 blz. incl. kaft. Klik hierKlik hier